Botanisk Have Steglits Berlin

Botanisk Have og Museum, Unter den Eichen 5-10, 12203 Berlin (Metrobus M48)(S-Bahn Botanisher Garten)

Den Botaniske Have (Botanischer Garten), der blev anlagt mellem 1897 og 1910 på et 43 hektar stort område med 22.000 forskellige plantearter er en af de største og mest betydningsfulde botaniske haver i verden. Der er tilknyttet et Botanisk Museum med modeller, oldægyptiske gravgaver osv.

Som en katedral rejser de høje væksthuse sig i den Botaniske Have, hvis samlinger under glas hører til de største i Tyskland.

Med det 25 m høje tropehus råder haven over det højeste væksthus i verden. De store kæmpe-åkander er seværdige. Handicapegnet, rundvisninger tilbydes.

Botanisk Haves store tropehus er blevet genåbnet efter en omfattende restaurering. Haven er en af de største botaniske haver i verden med et areal på 43 hektar og omkring 22.000 planter fra forskellige verdensdele. Der er flere væksthuse – ialt har disse et areal på mere end 6000 kvadrameter. Haven hører under Freie Universitetät Berlin og ligger i bydelen Dahlem. Der kører bus og U-Bahn dertil, se linket til trafikforbindelsen.

I den kolde tid kan det være dejligt med en lang spadseretur i smukke omgivelser, men måske vil væksthusene og det botaniske museum være mere tillokkende. Tropehuset indeholder bl.a. palmer, lianer og kæmpebambus, og i de øvrige væksthuse kan man beundre planter fra ekstremt tørre områder i Afrika, åkander med blade på 2 m i diameter, begonier, orkidéer, helbredende planter, kamelier, rhododendroner, agaver, sukkulenter osv.

Det lyder overvældende, og man må nok udvælge sig et område. Det er muligt at få en omvisning for 5 Euro, hvor emnet er bestemt på forhånd.

Læs mere på Botanisk haves website og find selv flere oplysninger. Siden er ikke så brugervenlig, men den findes også i en engelsk udgave. Man må bare prøve sig frem.

Klik her for at besøge Botanisk have i Berlins website

I baggrundes ses det virkelige store væksthus